مدیریت موفق، مهمترین عامل پیروزی شرکتها
ساتیا نارایانا نادلا (Satya Narayana Nadella) در 19 آگوست سال 1967 به دنیا آمده است. او هماکنون CEO یا مدیرعامل مایکروسافت است. نادلا در 4 فوریه 2014 به این سمت منصوب شده است. او پیش از این، معاون بخش سرویسهای ابری در مایکروسافت بود. (مانا) مایکروسافت که همواره برترین شرکت نرمافزاری جهان بوده پس از بیل گیتس کمی دچار رکود شد و با شروع مدیریت نادلا روحی دوباره به این شرکت دمیده شد و خیلیها معتقد هستند او جزو بهترین مدیرعاملهای دنیا است.
گذشته دور
ساتیا نادلا در ایالت Andhra Pradesh(یکی از 29 ایالت هند) و شهر Anantapur در هندوستان متولد شد. پدر او یک کارمند ساده در دولت و بخش خدمات اداری هند بود. (مانا) نادلا تحصیل را در یک مدرسه دولتی آغاز کرد و سال 1988 هم از دانشگاه مدرک مهندسی برق را گرفت. او تصمیم گرفت تا تحصیل را در آمریکا ادامه دهد و سال 1990 موفق شد فوق لیسانس خود را از دانشگاه ویسکانسیل آمریکا در رشته علوم کامپیوتر بگیرد. بعد از آن هم مدرک MBA(کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی) را از دانشگاه شیکاگو گرفت.
زندگی کاری
زمانی که وارد بخش ابری مایکروسافت شد بهترین فرصت را برای پیشرفت داشت، زیرا مایکروسافت تمرکز ویژهای در فضای ابری داشت و همچنین دارای بهترین زیرساخت برای فضای ابری در دنیا بود. نادلا در بخش R&D(تحقیق و توسعه) مایکروسافت هم کار کرد و در مدت فعالیت خود 19 میلیارد سرور و ابزار را به درستی مدیریت کرد. (مانا) او همچنین موفق شد مایکروسافت را از مدل سرویسدهنده/سرویسگیرنده به مدل ابری ببرد. سال 2011 مایکروسافت 16.6 میلیارد دلار درآمد داشت و پس از دو سال فعالیت نادلا این درآمد سال 2013 به 20.3 میلیارد دلار رسید. جالب است بدانید حقوق او سال 2013 700 هزار دلار بوده است. که البته این حقوق با 7.6 میلیون دلار از سهام مایکروسافت همراه بود.
سمتهایی که قبلا ساتیا نادلا درآنها فعالیت داشته:
مسئول سرور و ابزارهای شبکه (2011 تا 2014)
مدیر بخش تحقیق و توسعه برای سرویسهای آنلاین (2007 تا 2011)
معاون بخش تحلیلهای آینده کسبوکار
معاون بخش راهحلهای کسبوکار و عضو گروه تبلیغات
درنهایت هم سال 2014 به عنوان سومین CEO تاریخ مایکروسافت شروع به کار کرد.
زندگی شخصی
ساتیا نادلا سال 1992 با دختر همکار پدرش یعنی آنوپاما ازدواج کرد. خانواده آنها 30 سال یکدیگر را میشناختند و مراسم عروسی هم به سبک هندی و توسط خانواده مدیریت و برگزار شد. ساتیا و آنوپاما سه فرزند دارند که فرزندان، یک پسر و دو دختر هستند که همگی در واشنگتن زندگی میکنند. (مانا) نادلا خواندن شعرهای آمریکایی و هندی را بسیار دوست دارد. از علایق دیگر او بازی کریکت(بازی با توپ و چوب شبیه به بیسبال) را میتوان نام برد که در دوران مدرسه هم بازی میکرده است و به گفته خودش کار تیمی را از آن زمان یاد گرفته است.
موفقیت واقعی، انتخاب مسیر درست بعد از رسیدن به اوج است
ساتیا نادلا به عنوان مدیر عامل یکی از بزرگترین و باسابقه ترین کمپانیهای تکنولوژیک دنیا، معتقد است که موفقیتها هرقدر هم بزرگ باشند، باز هم روزگار در پس آنها ادامه خواهد داشت و عیار واقعی موفقیت شما وقتی تعیین میشود که بدانید بعد از آن چه خواهید کرد. او که در جمع سردمداران کسب و کارهای مختلف در سیاتل سخنرانی میکرد، ادامه داد: «من یک چیز را در اینجا (مایکروسافت) آموختم؛ هر شرکت بزرگی روزی سوار بر موج موفقیت به نقطه اوج خود خواهد رسید، اما چالش واقعی زمانی است که این موج فرو بنشیند. سوال اساسی اینجاست که بعد از رسیدن به موفقیت، قدم بعدی چیست؟» از دیدگاه نادلا «حس هویت طلبی» به مایکروسافت کمک کرده تا دوره دگردیسی خود را با موفقیت پشت سر بگذارد. او اعتراف میکند که همین هویت طلبی او را ترغیب کرد که در سال ۱۹۹۲ شرکت سان را به مقصد مایکروسافت ترک کند. «چیزی که در آن سال مرا بیش از همه تحت تاثیر قرار داد، همین حس هویت طلبی و عزم جدی بود.(مانا) حسی که به شکل عمیقی در مایکروسافت ریشه دوانده است. ما میدانستیم که سوار موج موفقیت شدهایم. چنین انگیزهای مرا به آمدن به اینجا وا داشت.» تحت مدیریت این فرد هندی تبار، مایکروسافت توانسته دوباره خود را احیا کند و حالا این کمپانی همکاری مطمئنتر برای شرکا و شرکتی پویاتر برای مشتریان و توسعه دهندگان است. در دنیای پسا ویندوز که آیفون و اندروید بر آن حکمرانی میکنند، قدم بعدی مایکروسافت این است که با سعه صدر بیشتری نسبت به گذشته عمل کند.(مانا) عملکرد نادلا در چند سال اخیر بعد از شرکت طوفان زدهای که پس از استیو بالمر باقی مانده بود، بسیار مناسب به نظر رسیده است و از زمانی که نادلا سکان مایکروسافت را در دست گرفته است، امیدهای بیشتری در رابطه با عملکرد مایکروسافت به وجود آمده است.