گوگل قدرتمند است
سیستم عامل گوگل، وابسته به اینترنت است و بدون اینترنت کارایی نخواهد داشت
گوگل بزرگ و قدرتمند است و هیچ کس هم نمیتواند با قطعیت این موضوع را نفی کند؛ زیرا کارهایی که این شرکت تا به حال انجام داده و موفقیتهای بسیاری که در زمینههای مختلف به دست آورده است، به وضوح نشان دهنده اعتبار گوگل است.
تنوع و خلاقیتی که مدیران این شرکت در کارشان به خرج میدهند باعث وجه تمایز ملموس این شرکت با دیگر شرکتهایی که در جهان فناوریها فعالیت میکنند شده است. به جرات میتوان گفت که اگر در زمینه خدمات اینترنتی قرار باشد که از سرویسهای شرکتی استفاده کنیم، انتخاب تعداد بسیار زیادی از کاربران بدون تردید گوگل خواهد بود. این شرکت توانسته است تا به این جای کارش اعتماد کاربران را به خود جلب کند و به انتخاب اول کاربران در موارد مختلف تبدیل شود. گوگل بسیار هوشمندانه نیاز کاربران را شناسایی کرده و از ضعف شرکتهای دیگر استفاده میکند تا بتواند جایگاه بهتری برای خود بدست آورده و همیشه در مرکز توجه قرار بگیرد.
سرویسهای مختلف گوگل احتیاجی به معرفی ندارند، اما همانطور که شاید شما هم در مورد سیستم عامل گوگل، شنیده باشید، گوگل با ارائه این سیستم عامل که کروم نام دارد، باعث ایجاد عکسالعملهای جانبی از طرف کاربران و شرکتهایی شده است که در زمینه تولید سیستم عامل فعالیت میکنند. تا به حال نسخههای آزمایشی بسیاری از این سیستم عامل معرفی شده است، اما در نهایت نسخهای از این سیستم عامل ارائه شد که طبق صحبتهای مدیران گوگل، تقریبا همان چیزی است که از سیستم عامل گوگل انتظار میرفت.
این سیستم عامل ویژگیهای بسیار جالب و متفاوتی دارد و همین موضوع هم باعث شده است که به دلیل این تفاوتها ذهن کاربران و کارشناسان را به خود مشغول کرده و هر کسی نظر متفاوتی در مورد عملکرد آن داشته باشد. به طور مثال بسیاری از کارشناسان معتقدند که ضعف بزرگ این سیستم این است که صرفا برپایه اینترنت است و اگر اینترنت به آن نرسد، انگار که برق رفته است و هیچ استفاده دیگری از محیط این سیستم عامل نمیتوان کرد.
از طرف دیگر عدهای از کاربران معتقدند که چون تمامی زندگی و کار آنها با اینترنت مرتبط است پس امکان ندارد که لحظهای سیستم آنها بدون اینترنت باشد و به همین دلیل داشتن کروم به دلیل سرعت بسیار زیادی که در اجرای برنامههای مختلف دارد، بسیار به کمک آنها خواهد آمد و رضایت آنها را جلب خواهد کرد. Rupert Goodwins روپرت گودوینز، تحلیلگر بخش مربوط به سیستم عامل در ZDNET در مورد این سیستم عامل و مشکلاتش مصاحبهای را انجام داده است که در ادامه میخوانیم.
** آیا به نظر شما دستگاههایی مانند کروم بوک یا رایانههایی که برای کار با کروم طراحی میشوند، قرار است نگاه متفاوتی را در کاربران به وجود آورند؟
* مسلما این ایده جدید در آینده خیلی از طرز فکرها را تغییر خواهد داد اما من هنوز هم مطمئن نیستم که گوگل این ایده را به خوبی پیاده کرده باشد. اگر شما یک فرد آنلاین هستید، مسلما کروم انتخاب اول شما خواهد بود. ایده اولیه بسیار جالب است اما گوگل در نحوه اجرای آن ضعیف عمل کرده است.
** به نظر شما مخاطب اصلی سیستم عامل کروم چه دستهای از کاربران هستند؟
* مسلما افرادی که همه یا اکثریت کارهایشان را از طریق اینترنت انجام میدهند. شاید بتوان گفت مخاطب آن افرادی هستند که خیلی فنی نیستند، گیم زیاد بازی نمیکنند و در حد متوسطی قرار دارند. مانند افراد سالخورده که تنها کارشان با رایانه این است که یا ایمیل خود را چک کنند یا ویدئوهای مختلفی را روی یوتیوب تماشا کنند.
** از نظر امنیت دادهها اوضاع کروم به چه صورت است؟ آیا میتوان به آن اطمینان کرد؟
* به طور حتم امکان دزدیده شدن اطلاعات از روی این رایانهها به نسبت رایانههایی که از سیستم عاملهایی چون ویندوز یا مک استفاده میکنند، بسیار کمتر است. دلیل اصلی آن به این برمیگردد که اطلاعات روی هارد ما ذخیره نمیشود و در فضای آنلاین قرار دارد که گوگل از آنها به خوبی محافظت خواهد کرد.
** در حال حاضر لپتاپهایی وجود دارند که روی آنها سیستم عامل کرومیوم نصب است، فرق بین کروم و کرومیوم در چیست؟
* در واقع میتوان گفت که کرومیوم نسخه ابتدایی و ساده کروم بوده است و گوگل به کرومیوم امکاناتی را اضافه کرده است و آن را تحت قالب سیستم عامل کروم به کاربران ارائه کرده است. بنابراین گوگل برای کسانی که خود سیستمعامل اولیه را میخواهند کرومیوم را ارائه میکند که بتوانند ورژن مورد نظر خود را طراحی کنند و در کنار آن کروم را نیز به عنوان یک پک آماده به کاربران عرضه میکند. البته باید گفت که اگر کرومیوم را داشته باشید، برای پشتیبانی فنی طرف حساب شما شرکتی است که از آن لپتاپ را خریدهاید اما اگر کروم را داشته باشید تمامی پشتیبانیها به عهده گوگل خواهد بود.
** شرکتها ظاهرا همکاری ویژهای را با گوگل آغاز کردهاند، از برنامه آنها اطلاعی دارید؟
* ظاهرا تا به حال شرکتهای ایسر، ایسوس، اچپی و لنووو اعلام آمادگی کردهاند که در بخش سختافزاری با گوگل همکاری داشته باشند.